dimecres, 23 de febrer de 2011

Hem cuinat receptes hindús

El passat 17 de febrer vam aprendre a cuinar dues receptes típiques de l'Índia: el xapati (semblant al nostre pa) i el lassi (beguda molt refrescant). Alguns alumnes més grans van recuperar les seves disfresses d'hindús per ambientalitzar l'activitat. Vam elaborar les receptes en grups heterogenis i després ho vam tastar a l'estil hindú, asseguts a terra i amb la mà (tot i que se'ns va oblidar utilitzar només la mà dreta). Podeu veure algunes imatges de la jornada, que va ser molt interessant i educativa.









Fem un “Lassi”
El Lassi és una beguda tradicional de l’Índia feta a base d’iogurt i aigua.  Es beu  fred  i és molt refrescant. El Lassi pot ser dolç o salat. També existeix el Lassi que porta fruites com el plàtan, el mango o la papaya. Es fa servir normalment per acompanyar el menjar picant.

INGREDIENTS:
-         2 iogurts grecs
-         1 mesura d’iogurt d’aigua
-         Trossets de plàtan o mango madurs
-         Una mica de canyella
-         Una mica de sucre (si la fruita no és prou madura)

ELABORACIÓ:
Dins d’un bol hi tirem els dos iogurts i la mesura d’aigua. Pelem la fruita i la tallem a trossets. Ho triturem tot plegat amb la batedora. Ho posem a la nevera. Abans de servir hi podem tirar una mica de canyella per sobre. Ja està a punt per a servir.


Fem un “xapati”

INGREDIENTS:
4 cullerada de farina

Una mica d’aigua i oli


PREPARACIÓ:
1.
En una tassa posem la farina i una mica d’aigua.

2.
Barregem amb els dits, fins que la massa es vagi lligant (podem afegir-hi aigua).

3.
Quan aconseguim una bola, la posarem sobre la taula enfarinada (perquè no s’hi enganxi la massa).
Treballarem la massa en forma de cercle amb un corró, fent pressió sobre la massa fins que quedi ben fina.

4.
Torrarem el “xapati” en una paella amb una gota d’oli, volta i volta.


A l’últim moment, posarem el “xapati” directament sobre la flama del fogó, sense que es cremi, perquè s’infli una mica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada